Green Care tyyppinen toiminta palstalla yhdistää ihmisiä ja yhdistyksiä

12.06.2020

Kuvaaja: Martti Kemppi Kuvassa: oikealta vasemalle Jenni, Sari ja Kirsi hoitamassa palstaa ja lämmintä näyttää olevan :) 

Toukokuussa aloitettiin KU Werkko ry:n ja A-killan kanssa yhdessä istuttamaan eri vihanneksia ja kukkia palstalle. Siellä lomassa minä hanketyöntekijänäkin olen päässyt mukaan tekemään puutarha töitä ja tutustumaan uusiin ihmisiin ja se on tärkeää KOKEWA -hankkeenkin kannalta, että tutustuu vertaisiin ja saa vaihtaa ajatuksia rennossa ilmapiirissä sekä unohtamatta hyvää kahvia ja grillausta 😊

Kysyin Werkko ry:ssä sekä A-killassa molemmissa olevalta jäseneltä Kirsiltä mielipidettä, joka vastaa green care tyyppisestä palstasta. Mikä on palstan hoidossa ja siihen muiden mukaan matalalla kynnyksellä ottamisen tarkoitus?

"Mielentasapainottaminen kun on Isänmaata kynsien alla se rauhoittaa mieltä ja tasapainottaa elämää.

Se tunnetusti purkaa stressiä ja auttaa lievittämään ahdistusta ja masennusta

Lisänä yhdessä puuhastelu ja luonto se tukee päihteetöntä elämän uraa ja auttaa liikkumisen ilon löytämisessä.

Osaltaan ihminen usein sulkeutuu kuoreensa, kun päihteet poistuvat kuvioista, mutta toisaalta luonto ja viljely parantaa muitakin sairauksia ja auttaa etenkin mielenterveyskuntoutujia. Ajatuksena on jossain kohtaa tehdä retki metsään, kun pidetään palstapäivää".

Jos haluaa mukaan toimintaan palstalle A-killan sivuilla facebookissa tiedotetaan päivistä. 

https://www.facebook.com/J%C3%A4rvenp%C3%A4%C3%A4n-A-kilta-ry-1226275530828145/

Mitä Green Care on?

https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/tyohon-kuntouttava-green-care-etela-suomessa/mita-green-care-on