Kettuluuta

Sinustako Kettuluuta?

Kettuluudan maksuttomat koulutukset ovat suunnattu henkilöille, jotka haluavat toimia vapaaehtoisina vertaispalveluohjaajina.

Tietoa pilotista:

Kettuluuta on koulutettu vertaispalveluohjaaja, joka opastaa ja neuvoo ihmisiä virastoasioinnin viidakossa. Kettuluuta auttaa löytämään oikeat palvelut, täyttämään hakemuksien hieroglyfit oikeaoppisesti ja voi jopa olla mukana tapaamisella. 

Stop Huumeille ry on kouluttanut fattaluutia Helsingissä jo yli 10 vuoden ajan. Nyt fattaluudaksi – tai kettuluudaksi – on mahdollista valmistua myös Keski-Uudellamaalla. 

Keski-Uudenmaan fattaluutapilotti eli kettuluutakoulutus järjestetään samaan aikaan Helsingin koulutuksen kanssa syksyllä 2023 Järvenpäässä 5.9.- 14.12. Koulutuspäivät ovat pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin kello 11-14.30. 

Koulutuksessa käsitellään keskeisimpiä sosiaali- ja terveyspalveluita, niihin hakeutumista ja vapaaehtoisena toimimisen periaatteita. Kettuluudille tulevat tutuksi niin KELAn kiemurat, TE-palvelut, sosiaalitoimiston palvelut, asumispalvelut kuin taloudenhoito- ja ulosottoasiat. 

Kettuluutien pienryhmä kokoontuu Järvenpäässä ja osallistuu osaan yhteisistä koulutuksista etänä. Ohjelmassa on myös paljon paikallisten toimijoiden, erityisesti Keusoten eri palveluiden esittelyä. Myös alueen järjestöjen tarjoama tuki tulee kettuluudille tutuksi. 

Valmistuttuaan luudat tekevät vapaaehtoistyötä vertaispalveluohjaajina omien voimavarojensa mukaan.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Hanna Koppelomäkeen 050 366 2114 tai hanna.koppelomaki@kokewa.fi  

Tutustu alkuperäiseen Fattaluuta-malliin.

Koulutuksen tarkempi sisältö ja päivämäärät päivitetään tälle sivulle.