Kettuluuta-vertaispalveluohjaus

Seuraava Kettuluuta-koulutus alkaa Järvenpäässä 3.9.2024 – hae mukaan nyt!

Syksyllä 2023 yhteistyössä Keusoten ja Stop Huumeille ry:n kanssa pilotoimamme Kettuluuta-vertaispalveluohjaajakoulutus jatkuu nyt Stean tukemana hankkeena 2024–2026.


Mikä on Kettuluuta?

Kettuluuta on koulutettu vertaispalveluohjaaja, joka opastaa ja neuvoo ihmisiä virastoasioinnin viidakossa. Kettuluuta auttaa löytämään oikeat palvelut, täyttämään hakemuksien hieroglyfit oikeaoppisesti ja voi jopa olla mukana tapaamisella. Vapaaehtoiset Kettuluuta-vertaispalveluohjaajat ovat perehtyneet erityisesti Keusoten hyvinvointialueen palveluihin.

Stop Huumeille ry on kouluttanut Fattaluutia Helsingissä jo yli 10 vuoden ajan. Nyt Fattaluudaksi – tai kettuluudaksi – on mahdollista valmistua myös Keski-Uudellamaalla. Kettuluuta tarkoittaa siis Keski-Uudenmaan Fattaluutaa.


Kettuluuta-vertaispalveluohjaajakoulutus 2024

Seuraava koulutus järjestetään ensi syksynä pilottikoulutuksen 2023 runkoa mukaillen:

  • Koulutus alkaa tiistaina 3.9.2024 ja jatkuu joulukuun puoliväliin saakka.
  • Koulutus järjestetään joka viikko tiistaisin ja torstaisin noin klo 11–15. Koulutuspaikkana toimii pääosin Werkkola Järvenpäässä, lisäksi vierailuja eri kohteisiin ja yhteisluentoja etäyhteydellä Fattaluuta-koulutettavien kanssa.
  • Koulutuksessa käsitellään keskeisimpiä sosiaali- ja terveyspalveluita, niihin hakeutumista ja vapaaehtoisena toimimisen periaatteita. Erityisesti tutustutaan monipuolisesti Keusoten palveluihin, joista esimerkkejä viereisellä sivulla.
  • Koulutuksen aikana harjoitellaan vertaispalveluohjaajana päivystämistä Keusoten eri toimipisteissä.
  • Koulutukseen valitaan n. 10 osallistujaa hakemuksen ja haastattelun perusteella.
  • Koulutus on maksuton, ja voit hakeutua siihen, jos sinulla on omakohtaista kokemusta palveluiden käytöstä ja halua jakaa hankittua osaamista vapaaehtoisena vertaispalveluohjaajana Keski-Uudellamaalla.
  • Haku on nyt auki! Hae mukaan. Täytä hakulomake niin olemme sinuun yhteydessä. Ilmoittautuminen sulkeutuu sopivien osallistujien löydyttyä, ja siitä tiedotetaan kanavissamme.
Ota yhteyttä Kettuluuta-puhelimeen 044 9018906 (myös WhatsApp) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen kettuluuta@gmail.com. Saat yhteyden päivystävään kettuluuta-hanketyöntekijään, jonka kanssa voit selvittää sopisiko kettuluudan tuki sinulle. Vastaamme yhteydenottoosi viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Pilotin koulutuskalenterista näet, miten koulutus oli syksyllä 2023 rakentunut. Syksyn 2024 koulutus mukailee syksyn 2023 koulutusrunkoa.


Lisätietoja koulutuksesta ja Kettuluuta-toiminnasta antaa hankepäällikkö Hanna Koppelomäki: hanna.koppelomaki@werkkory.fi / 050 366 2114


Kiinnostaako sinua kokemusasiantuntijana tai vertaisena toimiminen Keusotella? Lue lisää aiheesta.