Tuhkaa ja Timantteja vertaisryhmä henkisen kriisin kokeneille starttaa 26.8.20 klo 18 Järvenpäässä

12.08.2020

TUHKAA JA TIMANTTEJA

- Vertaiskeskusteluja voimaantumiseen - ryhmä henkisen muutoskriisin kokeneille

Tuhkaa ja Timantteja -vertaisryhmä tähtää tukeen, sisäisen muutoksen integroimiseen ja voimaantumiseen, jota avoin keskustelu ja kokemusten jakaminen samantapaisen kriisin läpikäyneiden kesken voi tarjota.

Sovinko joukkoon? Mikä on "henkinen muutoskriisi"? Tässä eräs määritelmä:

"Kokemus on henkisesti muuttava, kun se saa ihmisen ymmärtämään itsensä ja maailman syvästi eri tavalla: se laajentaa yksilön identiteettiä, lisää hänen herkkyyttään ja muuttaa siten hänen arvojaan, prioriteettejaan ja arvostusta elämän tarkoitusta kohtaan." (www.aciste.org)

Yksi yleisimmistä tunteista henkisen kriisin jälkeen on ulkopuolisuuden tai erilaisuuden kokemus. Kun koko totunnainen minä- ja maailmankuva on heittänyt ns. häränpyllyä, on usein vaikea hahmottaa omaa itseään ja paikkaansa uudelleen, osana muuttuneita käsityksiä, arvoja sekä muita sisäisiä ja ulkoisia olosuhteita. Muutos tuntuu väistämättömältä ja lopulliselta, mutta sitä voi olla hyvin vaikea sanottaa tai muuten käsitteellistää, eikä se välttämättä näy mitenkään ulospäin tai ulkopuolisessa maailmassa - juuri siksi sitä on niin vaikea jakaa ja saada kokea tulleensa todella kuulluksi ja ymmärretyksi.

Jakaminen ja vertaistuki ovat kuitenkin käytännössä ja myös tutkimusten valossa osoittautuneet mitä parhaimmaksi avuksi kriisistä ja sen jälkimainingeista selviytymiseen. Eikä pelkästään selviytymiseen, vaan syvään sisäiseen muutokseen, oman vahvuuden, ja mahdollisesti täysin uuden elämänsuunnan löytymiseen.

Vertaisryhmä " Tuhkaa ja Timantteja" alkaa kokoontua Järvenpäässä, os. Seutulantie 3-5 a, 2krs, Werkko ry:n toimitiloissa, jonne on lyhyt kävelymatka Järvenpään asemalta. (Werkko ry = Keski-Uudenmaan vertais- ja kokemusasiantuntijatoiminnan tuki)

Ryhmä käynnistyy ke 26.8. klo 18.00 - 20.30 ja se jatkuu joka toinen keskiviikko. Kolme ensimmäistä kertaa aloitamme klo 18, Seuraavat kolme kokoontumista alkaen klo 18.30, minkä jälkeen (18.11. lähtien) aloitamme jälleen jo klo 18.00. Aloituskerran jälkeen tapaamisten kesto on kaksi tuntia/ilta.

Kolme ensimmäistä kokoontumiskertaa 26.8. / 9.9. / 23.9. ovat avoimia,jolloin voi käydä kokeilemassa miltä ryhmä tuntuu ja onko se itselle sopiva. Tätä voidaan pohtia yhdessä jo etukäteen, ilmoittautumisen yhteydessä. Lokakuussa ryhmä sulkeutuu ryhmäytymisen ja luottamuksen saavuttamiseksi, eikä uusia jäseniä enää oteta mukaan. Poikkeuksista tähän on mahdollista keskustella.

Ryhmä toteutuu SEN Finland ry:n ja Werkko ry:n yhteistyönä ja siihen osallistuvat vetovastuullisina, mutta ennen kaikkea tasavertaisina kokijoina Pasi Solonen (Werkko) ja Liisa Ekosaari (SEN Finland), joilla on molemmilla kokemusta ja koulutusta vertaistukityöstä.

Ilmoittautumiset, lisätiedot, kysymykset:

sähköpostitse joutsenfinland@gmail.com tai puhelimitse Liisa: 050 547 0725, Pasi: 050 440 4407

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ JA TULE MUKAAN!