Valoa arkeen valokuvauksella

11.03.2024

Haluatko oppia näkemään valoa arjessasi? Osallistu Werkon kokemuskehittäjä ja valokuvaaja Ursulan järjestämään Valoa arkeen valokuvauksella -toimintaan huhtikuussa. Ilmoittaudu mukaan!

Ryhmä 1: Maanantaisin 8.4. ja 15.4. klo 10.30-12.30 (mahdollisuus joustavasti jatkaa klo 13.30 asti)

Ryhmä 2: Keskiviikkoisin 10.4. ja 17.4. klo 16.30-18.30 (mahdollisuus jatkaa joustavasti klo 19.30 asti)

Toiminnassa on kaksi lähitapaamista viikon välein, joiden välissä kuvataan itsenäisesti. Toiminta vaatii oman kameran tai puhelimen, jossa on kamera sekä ilmoittautumisen. Erityistä valokuvaamisosaamista ei vaadita.

Ryhmä on suunnattu erityisesti mielenterveyskuntoutujille tai mielenterveyden haasteita kokeville. Ryhmä on kuitenkin diagnoosivapaa eikä diagnooseja kysellä.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla käymme yhdessä ryhmänä lyhyellä kuvauskävelyllä (säävaraus ulkona tehtävälle kuvauskävelylle. Toiminta toteutetaan sisällä, jos sää huono). Kävelyn aikana kuvaamme ja tutkimme valon luomia heijastuksia, varjoja ja ilmiöitä. Samalla voi kysyä valokuvaukseen liittyviä kysymyksiä. Tarkoitus on ensisijaisesti kuvata vapaasti ja luovasti! Tapaamisten välissä jokainen kuvaa arjessa näkyviä valoja, joista valitsee seuraavaan tapaamiseen esiteltäväksi osan. Aikaa esitellä ja kertoa omista kuvista sekä niiden merkityksistä on jokaisella noin 20 minuuttia.

Ryhmä järjestetään ensimmäisen kerran, joten aikataulussa on hieman joustoa ettei tule kiireen tunnetta. Tapaamiset ovat 2-3 tuntia per kerta.

"Olen esitellyt ryhmän toiminnan lyhyesti koulutuksessa ja jo siinä ihmisillä tuli paljon erilaisia ideoita siitä, miten arjessaan lähtisi valoa kuvaamaan ja kuvien kautta tutkimaan. Olin siitä erittäin innoissani! En osannut ajatella, miten monella tavalla tämäkin asia voi tulla näkyväksi. Siksi en halua lähteä ohjaamaan liikaa, millaisia kuvien tulisi olla. Toivon, että ryhmä tuo lyhyeksi (tai sen jälkeen pidemmäksikin aikaa) arkeen mielekästä tekemistä ja kokemuksen, että arjessa voi alkaa näkemään valoa tai sen pilkahduksia. Kuulen mielelläni, mitä ottamasi kuvat ja hetket niiden taustalla sinulle merkitsevät." -Ursula

Huhtikuussa järjestetään kaksi ryhmää, joista toinen tapaa aamupäivisin ja toinen iltaisin. Molempiin ryhmiin mahtuu 6 osallistujaa. Ensimmäisellä tapaamisella kuvaamme yhdessä ulkona ja toisella tapaamisella jaamme viikolla ottamiamme kuvia toisillemme. 

Ryhmissä on paikkoja ensisijaisesti: 

  • 4 Werkon jäsenille, 
  • 4 henkilöille, jotka eivät ole olleet aiemmin mukana toiminnassa ja 
  • 4 muille

Ilmoittaudu ryhmään lähettämällä viesti otsikolla: "VALOKUVAUS RYHMÄ 1 tai 2" osoitteeseen: ursula.arsiola@werkkory.fi tai 050 366 4332

Voit myös kysyä lisätietoja käyttäen ylläolevia yhteystietoja.

Toiminta järjestetään Werkkolassa, Järvenpäässä (tila ei ole esteetön). Lue lisää tilasta.
Osoite: Seutulantie 3-5 A, 04410 Järvenpää