Werkon hallitus esittäytyy - Fanni-Laura Mäntylä

11.06.2021

Hei, 
Olen Fanni, 32v, tulin valituksi mukaan Werkon hallitukseen syksyllä 2020. Mulla on omakohtainen kokemus vaikeasta masennuksesta ja työuupumuksesta, josta toipuminen ei ollut helppoa. Olen toiminut kokemusasiantuntijana useita vuosia Helsingissä, valtakunnallisesti Suomessa ja nyt viime vuosina myös Euroopassa esimerkiksi European Health Parliamentin Mielenterveys ja hyvinvoiva työväestö -komitean puheenjohtajana sekä EU-komission rahoittamassa EU-PEARL -hankkeessa.

Järvenpäähän muutimme muutama vuosi sitten puolisoni kanssa. Halusin liittyä Werkko ry:n ensinnäkin, jotta tutustuisin muihin jäkeläisiin, ja toiseksi, jotta voin edistää kokemustiedon hyödyntämistä uudessa kotikaupungissani ja Keski-Uudellamaalla. Olen ylpeä, että viime syksynä oman kokemukseni innostamana valmistuin mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintoon, ja ensi syksynä jatkan opiskelua Humakin työyhteisökehittäjä - Yhteisöpedagogi AMK -opinnoissa. Minulle työyhteisökehittämisessä tärkeää on, että työpaikoilla ymmärretään panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja mielenterveyteen. Tätä silmällä pitäen olen iloinen, että olen päässyt mukaan myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Sijoita ja valmenna! -työvalmennushankkeen projektiryhmään, jota Uudellamaallakin HUS toteuttaa. 

Mulla masennus oli todella rankka, ja kuntoutuminen, kuten sanoi kesti kauan. Olen kuitenkin elävä esimerkki siitä, ettei ns. "toivottomia tapauksia" ole! 

Mottoni elämässä on: Myös kiertotiet on matkan tekemistä. Elämä ei todellakaan mennyt suunnitelmien mukaan, mutta tänä päivänä olen onnellinen siitä, missä olen nyt ja minkälaiseksi olenkaan kasvanut. Ei metsämansikoitakaan löydy jo tallatuilta mättäiltä! ;)

Voitte ottaa meihin yhteyttä yhdistyksemme sähköpostin info@kokewa.fi kautta. Kerromme mielellämme lisää Werkosta, sen jäsenkunnasta ja toiminnasta.

Seuraa kotisivua ja someamme tutustuaksesi muihinkin hallituksen jäseniin! Hallituksen kokoonpano löytyy Yhteydenotto -sivulta.