Vertaismentorointi kevät 2024

25.04.2024

Toimitko kokemus- tai vertaistehtävissä Keski-Uudellamaalla, tai haluaisitko sellaisiin suuntautua? Werkko ry järjestää kerran kuukaudessa mentorointitapaamisen, joissa kokemuskehittäjä Ursulan luotsaamana on mahdollista keskustella luottamuksellisessa ilmapiirissä kokemustoiminnan haasteista, omista kehitystarpeista, toiveista ja ideoista toisten kanssa vertaisina jakaen.

VASTAA PALAUTEKYSELYYN:

Vastaa kyselyyn liittyen vertaismentoroinnin tapaamisiin keväällä 2024 ja kerro toiveistasi ryhmän suhteen syksylle 2024. 

KENELLE?

Vertaismentorointi on tarkoitettu Keski-Uudellamaalla kokemus- ja vertaistehtävissä toimiville tai tällaisesta toiminnasta kiinnostuneille henkilöille.

MILLOIN?

Kevään vertaismentorointitapaamiset ovat keskiviikkoisin

(24.1. / 21.2. / 20.3. / 24.4. / 22.5.) klo 17-19 Werkkolassa.

Osoite: Seutulantie 3-5 A, 2.krs. Järvenpää. Tarjolla kahvia ja teetä.

MITÄ?

Vertaismentoroinnin tarkoitus on, että saat tukea vertaisilta omaan kokemus- ja vertaistyöskentelyyn. Vertaismentorointi luo mahdollisuuden kysyä, jakaa ja kehittyä yhdessä kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana (sekä muilla vastaavilla nimikkeillä).

Tapaamisessa jokainen osallistuja saa tuoda ryhmässä esille omaan kokemus- ja/tai vertaistyöhön liittyviä tilanteita, joita haluaa purkaa ja käsitellä ryhmän kanssa. Tämä mahdollistaa sen, että saamme erilaisia näkökulmia tilanteisiin, rohkaisua toimia itsenämme sekä kokeneempien hiljaista tietoa toiminnasta. Ryhmässä vallitsevat turvallisemman tilan periaatteet ja salassapito.

Tapaamisessa käymme alkuun kierroksen, jolloin jokainen saa tuoda oman kokemuksensa ja tarpeensa esille ryhmässä. Tämän jälkeen käymme pienryhmäkeskusteluja vaihtuvista aiheista kuten työhyvinvointi, omat rajat, ryhmän ohjaaminen, kokemustarinan kertominen ja ylikuormittumisen välttäminen.

ILMOITTAUTUMINEN:

Toiminta vaatii ennakkoilmoittautumisen ennen tapaamista, joko sähköpostilla tai viestillä Ursulalle: ursula.arsiola@werkkory.fi / 050 366 4332 tai mentoroinnin WhatsApp-ryhmässä, johon kaikki kävijät lisätään.

TILAT:

Valitettavasti Werkkola ei ole esteetön vaan kulku tiloihin tapahtuu portaita pitkin. Werkkola sijaitsee toisessa kerroksessa vanhan mattotehtaan tiloissa. Werkkolan tiloista löytyy pieni keittiötila kahvin- sekä teenkeittimineen ja iso yhteinen tila, missä voi istua pöydän ääressä tai seinän vierustalla.

Tilasta löytyvät myös hanketyöntekijöiden toimistot ja ryhmätila, missä on sohva ja nojatuoleja. Tilaan tullessa löytyvät naulakot takeille ja kenkäteline kengille. Eteinen on iso ja sen yhteydestä löytyy kaksi wc:tä.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Käy tutustumassa myös Avoimiin oviin, jotka järjestetään keskiviikkoisin klo 14-16 Werkkolassa.