Harjoittelija esittäytyy

27.04.2022

Moikka kaikille, nimeni on Aino ja opiskelen tällä hetkellä Diakissa sosionomiksi. Päädyin Werkko ry:lle mielenterveys- ja päihdetyönharjoitteluun, kun edellisestä harjoittelu paikasta tätä minulle vinkattiin. Laitoin silloin lyhyen esittelyn itsestäni ja harjoittelustani, saatiin Hannan kanssa harjoittelun käytännönasiat sovittua ja harjoitteluni alkoikin 28.2.2022. Werkko ry ja Kokewa-hanke ovat antaneet minulle paljon lisää ymmärrystä mistä puhutaan, kun käydään läpi mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvää toipumisprosessia.

Olen päässyt kokemaan ja näkemään monia erilaisia juttuja, joita en voinut edes kuvitella ennen harjoittelua. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat antaneet paljon ajatuksia siitä, miten näitä voin tulevana sosionomina hyödyntää omassa työssäni. Järjestötreffit, järjestöneuvottelukunnan perustaminen, O.sallisen valmennus sekä monet muut yhteisöllisyyttä korostavat toiminnat ovat olleet hyvä mahdollisuus tutustua Järvenpään ja Keusoten-alueen laajan järjestöjen kirjoon. Järjestömaailma on kiinnostanut minua jo useamman vuoden ja ajatus työllistymisestä johonkin järjestöön on aina vain vahvempana.

Opiskelijana minut on otettu hyvin vastaan ja olen päässyt osalliseksi useassa eri toiminassa. Ihmisten kanssa olen saanut käydä antoisia keskusteluja, joissa olen saanut niin käytännön vinkkejä, tietoa kuin uusia toimintatapoja ja -malleja. Koen, että olen päässyt itsekin osalliseksi esimerkiksi hyte-alliansissa, ajatuspajassa, asiakasraadissa, Werkon hallituksen kokouksissa ja monessa muussa. Erilaisissa ryhmissä ollessani pääsen puhumaan ja kuulemaan ihmisten tarinoita, jotka opettavat minulle paljon. Tärkeintä on kuitenkin kysyä mitä kuuluu ja kohdata ihminen.

Wertsit, vernet, kokkarit ovat saaneet merkityksen ja kaikki toiminta perustuu ihmiseltä ihmiselle ajatukseen. Tähän ajatukseen on opiskelijana helppo yhtyä ja toivottaa kaikille mukavaa kevään odotusta. Kohtaamisiin.