Werkko ry mukana Kansallisessa dialogissa

26.04.2024

Mitä turvallisuus merkitsee sinulle? Mikä synnyttää turvattomuutta ja mikä luo luottamusta? Werkko järjestää torstaina 23.5.2024 klo 16.30-18.30 kaikille avoimen dialogin osana Kansalliset dialogit -tapahtumia, joiden tavoitteena on ymmärtää paremmin Suomessa asuvien ihmisten moninaisia kokemuksia turvattomuudesta ja turvallisuudesta sekä luottamuksen merkityksestä yhteiskunnassa. 

Mikä niissä on itse kullekin merkityksellistä? Mitä turvallisuus ja turvattomuus nykyhetkessä merkitsevät sinulle, yhteisöllesi, organisaatiollesi tai päättäjälle ja kuinka voimme yhdessä lisätä luottamusta? Katso lisätietoja osoitteesta: https://kansallisetdialogit.fi/

Tervetuloa jakamaan kokemuksia ja ajattelemaan yhdessä 23.5.2024.

"Suomea pidetään korkean luottamuksen maana, joka on selviytynyt vaikeinakin aikoina yhteen hiileen puhaltamalla. Monet tapahtumat maailmalla ja Suomessa horjuttavat kuitenkin nyt turvallisuudentunnettamme. Maailmalla syttyy uusia sotia, valtioiden sisäinen epävakaus kasvaa ja luonnonkatastrofit lisääntyvät. Suomessa vallitsee epävarma taloustilanne, yhteiskunnan vastakkainasettelujen koetaan kärjistyvän, ihmisten huonovointisuus on lisääntynyt ja uusia uhkia on ilmaantunut maan sisällä ja ulkorajoilla."

Werkon järjestämässä dialogissa pohdimme yhdessä turvallisuutta ja luottamusta Keski-Uudellamaalla asuvien ihmisten ja erityisesti vertais- ja kokemusasiantuntijatoimintaan osallistuvien kannalta esimerkiksi seuraavien kysymysten "Mitä turvallisuus ja turvattomuus merkitsevät tällä alueella ja kuinka voimme yhdessä lisätä luottamusta?" avulla.

Dialogiin pääset mukaan ilmoittautumalla 21.5.2024 mennessä sähköpostilla (info@kuwerkko.fi) tai tekstiviestillä tapahtumaa luotsaavalle Outi Hietalalle (050 3397027). Tapahtuma järjestetään Werkon Järvenpään toimitilassa Seutulantie 3-5 A, 2 krs (talossa ei ole hissiä). Katso kuvia toimitilastamme.

"Tavoitteena on suuri määrä eri toimijoiden, eri puolilla Suomea järjestämiä dialogeja, joissa suomessa asuvat pääsevät käymään monimuotoista keskustelua turvallisuudesta ja luottamuksesta, kuulevat toistensa näkemyksiä, madaltavat raja-aitoja eri käsitysten välillä, oivaltavat uutta, jakavat havaintoja ja rakentavat yhdessä luottamusta." Kansalliset dialogit