Kettuluuta-vertaispalveluohjaajakoulutus 

Tältä sivulta voit lukea tietoa Kettuluuta-pilotista, joka toteutettiin syksyllä 2023 yhteistyössä Keusoten ja STOP Huumeille ry:n kanssa.

Mikä on Kettuluuta?

Kettuluudan maksuttomat koulutukset on suunnattu henkilöille, jotka haluavat toimia vapaaehtoisina vertaispalveluohjaajina.

Kettuluuta = vapaaehtoinen vertaispalveluohjaaja, joka tuntee erityisesti Keusoten palveluita

Mitä: Maksuton vertaispalveluohjaajakoulutus. Syksyllä käynnistyvään ryhmään valitaan max. 10 osallistujaa haastattelun perusteella.
Kenelle: Ihmisille, joilla on omakohtaista kokemusta palveluiden käytöstä ja halu jakaa osaamistaan toimimalla vertaispalveluohjaajina Keski-Uudenmaan hyvinvointialue Keusoten palveluissa.
Milloin: Tiistaisin ja torstaisin klo 11-14.30
Missä: Werkkola, Seutulantie 3-5, 2. krs, 04410 Järvenpää (Huom: koulutustila ei ole esteetön)

Tietoa pilotista, joka toteutettu syksyllä 2023:

Kettuluuta on koulutettu vertaispalveluohjaaja, joka opastaa ja neuvoo ihmisiä virastoasioinnin viidakossa. Kettuluuta auttaa löytämään oikeat palvelut, täyttämään hakemuksien hieroglyfit oikeaoppisesti ja voi jopa olla mukana tapaamisella. 

Stop Huumeille ry on kouluttanut fattaluutia Helsingissä jo yli 10 vuoden ajan. Nyt fattaluudaksi – tai kettuluudaksi – on mahdollista valmistua myös Keski-Uudellamaalla. 

Keski-Uudenmaan fattaluutapilotti eli kettuluutakoulutus järjestetään samaan aikaan Helsingin koulutuksen kanssa syksyllä 2023 Järvenpäässä 5.9.- 14.12. Koulutuspäivät ovat pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin kello 11-14.30. 

Koulutuksessa käsitellään keskeisimpiä sosiaali- ja terveyspalveluita, niihin hakeutumista ja vapaaehtoisena toimimisen periaatteita. Kettuluudille tulevat tutuksi niin KELAn kiemurat, TE-palvelut, sosiaalitoimiston palvelut, asumispalvelut kuin taloudenhoito- ja ulosottoasiat. 

Kettuluutien pienryhmä kokoontuu Järvenpäässä ja osallistuu osaan yhteisistä koulutuksista etänä. Ohjelmassa on myös paljon paikallisten toimijoiden, erityisesti Keusoten eri palveluiden esittelyä. Myös alueen järjestöjen tarjoama tuki tulee kettuluudille tutuksi. 

Valmistuttuaan kettuluudat tekevät vapaaehtoistyötä vertaispalveluohjaajina omien voimavarojensa mukaan.

Yhteystiedot

Ilmoittautuminen on päättynyt syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen. 

Ole yhteydessä Kokewa-hankkeen Hannaan, jos haluat tietää enemmän kettuluutakoulutuksesta. Kuulemme myös mielellämme, jos olet kiinnostunut samantyylisestä toiminnasta ja mahdollisista tulevista kettuluutakoulutuksista.

Hanna Koppelomäki 050 366 2114 tai hanna.koppelomaki@kokewa.fi 

Kettuluuta pohjautuu Stop Huumeille ry:n Fattaluuta-toimintamalliin. Lisätietoja www.stophuumeille.fi 

Katso ja kuuntele alla olevilta videoilta lisää koulutuksesta STOP Huumeille työntekijöiden kertomana. Lisää videoita aiheesta.

Kettuluutaviestinnästä voit olla yhteydessä Ursulaan: ursula.arsiola@werkkory.fi